Τι θα φάμε σήμερα
🌞 Καλοκαίρι & Μοσχαράκι Στρογκανόφ
Το καλοκαίρι έφτασε – και μαζί του, η ανάγκη για καλό φαγητό που ενώνει οικογένεια και φίλους γύρω από το τραπέζι γίνεται πιο έντονη από ποτέ.
Αν ψάχνετε για μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση της, χωρίς να σας «κάψει» στην κουζίνα, τότε το μοσχαράκι στρογκανόφ είναι αυτό που χρειάζεστε.
Γρήγορο, πλούσιο, βελούδινο και πάντα… πιάτο για standing ovation!

🥩 Υλικά (για 4-5 άτομα)
- 800 γρ. μοσχάρι (κιλότο ή νουά), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 100 ml λευκό κρασί
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 150 ml ζωμός βοδινού (ή νερό με κύβο)
- 2-3 κ.σ. μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
- Αλάτι και πιπέρι
👨🍳 Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρέας: Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο. Σοτάρουμε τις λωρίδες του μοσχαριού σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε στην άκρη.
- Κρεμμύδι & Μανιτάρια: Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε λίγο βούτυρο αν χρειάζεται και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στο τέλος, προσθέτουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα.
- Χτίζουμε γεύση: Ρίχνουμε μέσα το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την πάπρικα, τη μουστάρδα και τον ζωμό.
- Σμίγουμε τα υλικά: Ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Τελική πινελιά: Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση 2-3 λεπτά. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
🍽️ Πρόταση Σερβιρίσματος
Το μοσχαράκι στρογκανόφ παραδοσιακά σερβίρεται με πουρέ πατάτας ή λευκό ρύζι – όμως και τα ζυμαρικά μπορούν άνετα να απογειώσουν το πιάτο σας.
Και φυσικά, οι τηγανητές πατάτες – οι αγαπημένες όλων των παιδιών – δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις επιλογές.
Συνδυάστε το κατά βούληση, και καλή σας όρεξη! 🍷🍽️